Öt dolog, amit 10 éve nem hittünk, hogy a telefonunk tudni fog

Ha néhanapján elégedetlenek vagyunk a nyamvadt, lassú, béna telefonjainkkal, akkor képzeljük el magunkat tíz-tizenöt évvel ezelőtt, amikor még halvány lila gőzünk sem volt arról, hogy a snake játékon, a hatvan karakteres SMS-eken és a tíz férőhelyes exkluzív mobil kontaktlistán kívül bármi mást is tudni fog a béna, lassú, ócska okostelefonunk. A gyártók és fejlesztők motivációi között ott volt az élet könnyebbé tétele, illetve a fogyasztók általi őrületes gyarapodás is, de ez most másodlagos. Nézzük meg a telefont, mint terméket, mit is nyújt nekünk manapság, amit teljesen természetesnek és elengedhetetlennek tartunk most és amit évekkel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna.

– Helymeghatározás, térkép: annyira evidens, hogy elővesszük az útvonaltervezőt még akkor is, ha a szomszédba megyünk tejért.

– Őrült jó felbontású játékok: ismét csak annyit mondanánk, hogy a snake iszonyatosan menő volt a maga korában, de ami ma történik egy játékban, arról vizualitását és komplexitását tekintve is tényleg álmodni sem mertünk volna.

– Filmnézés: felpattanunk a metróra, előkapjuk a telefont, bekapcsoljuk a streaming szolgáltatásunkat, beduguk a fülest és megnézzük a kedvenc sorozatunkat. Régen ehhez otthon kellett ülni időben és legelsősorban meg kellett szerezni a távirányítót.

– Csoportos messenger beszélgetés, matricákkal, effektekkel: Kiköltöztél Londonba, az otthoniak pedig állandóan aggódnak, hogy vagy. Te meg csak előkapod a telót és felhívod egyben az otthon három településen táborozó családodat hogy beszélgessetek egy jót.  Így csak egyszer kell elmondanod, hogy jól vagy.

– Online vásárlás és fizetés: A vonatállomáson régen fél órát is képes voltál sorbanállni egy jegyért, most pedig öt percet sem tudsz várni a gyorskajára és online veszed meg a jegyeidet, a ruháidat, sőt, még a bevásárlást is elintézheted a buszon. Mi ez, ha nem királyság?

Ha pedig még mindig nem lennél megelégedve a telefonoddal, lehet hogy valóban baj van vele és javításra szorul. Akkor pedig irány az androidszerviz.hu, rendeld meg a szerviz futárszolgálatát, viszik hozzák a telót és irtó gyorsan kész vannak a javítással.

Leave a Comment