Semmi szükség a vezetékekre!

Hosszú évtizedekig uralták a vezetékek az életünket, hol kissé, hol igazán behálózva az életteret, amiben elektromos készülékek között kell létezni. Nem mindenkinek szíve csücske a digitális létezés, és valljuk be, van egy pár idegesítő szegmense a sok pozitívum mellett, többek között a kábelrengeteg, ami életre kelti az összes kicsi és nagy kütyüt, és ami mindenhol összegabalyodik, akkor is, ha a bekötésnél ügyeltünk az átláthatóságra.

A kábelek másik fájdalmas pontja sokszor az élettartam, ugyanis sok nehezítő körülmény között hamarabb eltörnek a kábelek mint szeretnénk. A műanyag borítású kábelek esetében folyton változik az összetétel, hogy minél rugalmasabb és nagy állóképességű anyag védje az érzékeny vezetékeket. 

Az elmúlt években azonban egyre inkább arra törekszenek a gyártók, hogy minél kevesebb vezetékkel kelljen megoldani az életet és ezzel együtt az elektromos gépek működését. Ezeknek a próbálkozásoknak az első lépcsője a vezeték nélküli töltők piacra dobása, ami a jövőben gyökeresen meg fogja változtatni a mindennapjainkat, leegyszerűsíti a töltéssel és energiafelhasználással kapcsolatos folyamatokat. Legutóbb az Apple dobott a piacra a vezeték nélküli töltőn felbuzdulva egy 3in1, iPhone, AirPods és iWatch töltő állványt, aminek segítségével mindhárom eszközt egyszerre lehet tölteni vezeték nélküli technológiával. Mi nagyon várjuk a folytatást, hogy mi lesz a következő lépés a teljes vezetéknélküli mindennapok irányába. 

Leave a Comment