Tavaszi nagytakarítás: otthon, lélekben, testileg

Tavasszal nemcsak a régi megszokás vagy a tradíciók miatt vágyunk a teljes vagy részleges megújulásra. A természet is újjászületik, az egészséges körforgás az élet minden terén jelen van, az ember pedig követi ezt a rendet, ami minden élőlényben genetikailag kódolva van.

A nőknek sajnos elsőre sokszor a fárasztó tavaszi nagytakarítás jut eszébe, ami a tavaszi hétvégék felét elveszi. Nem rossz dolog a rendezett környezet megteremtésére való törekvés, de nem feltétlenül kell, hogy ez a tevékenység legyen a legfontosabb ebben az időszakban. Ha az ember egész évben minimális odafigyeléssel fenntartja a minimalista életmódját és a lehető legkevesebb használati tárgy rendben tartását kitűzi magának, többé nem lesz nagyon szüksége tavaszi nagytakarításra.

A testnek és a léleknek is meg kell újulnia a depresszív állapotot is előidéző, sötét és kevés mozgásteret adó, állandó evésről szóló tél és a hozzá tartozó ünnepek után.  Ehhez a legideálisabb megoldás a mini wellness programok beiktatása, jógával, thai chi-val és úszással.

A kedvenc szépségszalon látogatásáról se feledkezzünk meg: egy új frizura, vagy a szandálos, papucsos szezon előtti pedikűr és manikűr igénybevétele is hasznos lehet ilyenkor. Figyeljünk arra is, hogy ilyenkor ne agyaljunk a munkán és az egyéb fontos teendőkön, hanem adjuk át magunkat a relaxáló gyakorlatoknak, vagy éppen a kozmetikus arcmasszázsának, így a feladatainkhoz is sokkal nagyobb erővel tudunk hozzálátni a tavaszi fáradtság érzése helyett.

Leave a Comment