Mit üzen a cipőnk?

Korrekt üzenetet hordoz arról, kik is vagyunk valójában, mit képviselünk, megmutatja, mennyire vagyunk magabiztosak, bohókásak, vagy épp komolyak. Teljesen mást üzen egy tűzvörös magassarkú körömcipő, mint egy virágmintás balerinacipő. Előbbi a végzet asszonyát rejti, aki tudja, mit akar, és el is éri azt, vele nem lehet játszani, komoly szándékai vannak, nyílt kártyákkal játszik.

Míg az utóbbi pedig egy lényegesebb felszabadultabb, játékos nő benyomását kelti, aki bár nem feltétlen nem veszi komolyan az életet, de sokkal lazábban áll hozzá a dolgokhoz, nem görcsöl, szabadszellemű. Amikor üzleti vacsorára vagyunk hivatalosak, vagy csak egy szimpla baráti kirándulásra, sok embernek fejtörést okoz, milyen cipőt vegyen fel. Nyilván elsődleges szempont a kényelem, ám az sem hátrány, ha stílusos és alkalomhoz illő is egyben, hiszen értelemszerűen nem megyünk el tárgyalásra sportcipőben.

Ha netán sokat vezetünk, és emiatt sorra mennek tönkre a cipőink, akkor nem árt egy sarokvédő cipőre, illetve esetleg váltócipő, utóbbi azonban macerás, helyet foglal, és előfordulhat, hogy elfelejtjük betenni. Óvnunk kell a cipőnket, hiszen hatalmas szolgálatot tesz nekünk. Legyen szó sportcipőről, bokacsizmáról, magasszárú csizmáról, vagy egy egyszerű balerina cipőről, mindig sokat elárul rólunk, mit viselünk a lábunkon. Hihetetlen, hogy egy felettéb nőies magassarkú micsoda önbizalmat tud a nőnek adni. Általa magasabbnak, karcsúbbnak tűnik, ezáltal sokkal csinosabb, magabiztosabb hatást kelt.

Leave a Comment