Mese a horgász telefonjáról

Napjainkban igen rohanó életet élünk. Szinte semmire nincs idő. Mókuskerékben éljük napjainkat. Már csak álmainkban él a Nemzet Csótányának dalszövege: „Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás.”

Szomorúan tapasztalom a szűkebb, tágabb környezetemben, hogy a dalban említett nyolc óra munka, sőt még sokkal több is mindenkinél fenn áll. Nagy gond azonban, hogy a szórakozás, a pihenés mindenkinél háttérbe szorul, sőt az is előfordul, hogy hosszabb, rövidebb időre ki is marad a családok életéből, programjából. A folyamatos pénzhajszolás miatt nem marad idő a feltöltődésre, a kikapcsolódásra, a közös „csapat építő” együttlétekre időhiányra való hivatkozás miatt.

Így volt ez hosszú időnk keresztül a mi családunkban is. Tapasztalva az egyre nagyobb feszültséget a hétköznapokban, hétvégeken egyaránt, ami a fáradság egyértelmű tünete volt, elhatároztuk hogy ezen változtatni fogunk, addig amíg nem késő.

Összegyűlt a családi kupaktanács és elkezdtünk közösen gondolkodni. Olyan kikapcsolódást, pihenést, feltöltődési lehetőséget kerestünk, amit a család szinte minden tagja kedvelt. Így jutottunk el a horgászat lehetőségéhez.

Találtunk lakóhelyünkhöz viszonylag közel egy festői szépségű horgász tavat. A családból mindenki megtalálta a pihenés módját a tó körül. A férfiak természetesen horgásztak, több, kevesebb sikerrel. A lányok nagyokat sétáltak a tó körül, készítették a finomabbnál finomabb ételeket.

Én is a szakácsok közé tartoztam. Főzés közben azonban egy óvatlan pillanatban a telefonom a vizes edényben kötött ki.

Azonnal kikaptam a telefont a vízből, de az működésképtelenné vált. Azonnal szerviz után néztem. Így találtam rá az apple szerviz lehetőségre.

A regisztrációtól számított fél órán belül már újra kézhez vehettem a tökéletesen működő iphone készülékemet és mehettem vissza a tópartra jól megérdemelt pihenésemet folytatni.

Leave a Comment