Hogyan nyerjük meg magunknak a befektetőket?

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy nagyon fontos tárgyalás előtt állunk, nagyon fontos embereknek kell beszélnünk, nagyon fontos dologról. Aki vett már részt hasonlón, mint mondjuk egy tárgyalástechnikai tréning, az tudja, mi mindenre meg tudnak minket tanítani ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Persze nem muszáj ilyen tréningen részt venni, mert gyakorolhatunk, és tanulhatunk az általunk elkövetett hibából, azonban ez nagyon lassú, és nem utolsó sorban esetenként igen veszteséges módja a fejlődésnek.

Mindenképpen érdemes profi, szakavatott segítséget kérni, ha biztosra akarunk menni. Egy ilyen képzésen nem csak kommunikációbeli segítséget kapunk, hanem akár azt is megtanítják nekünk, hogyan fogjunk kezet. Az erős, határozott kézfogás rengeteget számít, sokat elárul rólunk, a személyiségünkről, hiszen szeretnék egy mindenképpen hasznos végeredményt, és a tárgyalópartnerrel lévő jó kapcsolat kialakítása is fontos szempont. De figyelnünk kell arra is, hogy a partner reakcióit figyeljük, hiszen rengeteget elárul az is, hogy ő hogyan viszonyul hozzánk, hiszen a további tárgyalás során úgy állunk hozzá, ha látjuk, hogy nyitott-e vagy sem.

Sok olyan esetet hallottunk már, vagy akár éltünk át, amikor a tárgyalás bizonyos szakaszában már nem mi irányítunk, hanem inkább védekezni, magyarázkodni kényszerülünk, vagy kiadjuk a kezünkből a gyeplőt. Legyen akár az a helyzet, hogy mondjuk állásinterjúra megyünk. Ott is nekünk kell irányítani, magabiztosságot kell sugároznunk, ha azt akarjuk, hogy mi kapjuk meg az állást.

Leave a Comment